f. –où
(1) (cuisine) Tranche épaisse, morceau.
●(1732) GReg 80b. Barde, tranche de lard sur les volailles pour les rôtir, tr. «Gelqeñ qyc-moc'h. p. gelqénnou qyc-moc'h.» ●638a. Un morceau de viande, tr. «ur gelqenn qicq. Van[netais] chalquen-qicq. p. ëu-qicq.»
●(1876) TDE.BF 309b. Jelkenn, s. f., tr. «Tranche de viande en général, jelkenn kik. Jelkenn leue, rouelle de veau.» ●(1885) DEBm 289. gros morceau, lopin, tréc[orois]. chilgen.
●(1919) KZVr 356 - 28/12/19. jelkenn, tr. «grosse tranche de pain, etc.» ●(1931) VALL 479a. Morceau coupé de, tr. «jelkenn f.» ●grand morceau (de pain, etc.) jelkenn.» ●665b. Rouelle, tranche ronde, tr. «jelkenn (et jilkenn T[regor] ; (boucherie) jelkenn (de veau) leue).»
(2) Jelkenn a gig : gros morceau de viande.
●(1970) BHAF 384. Eur jelgenn a gig : eur pez tamm kig.
(3) Jelkenn a baotr : grand flandrin.
●(1970) BHAF 384. Eur jelgenn a baotr a zo eur pez paotr hir kentoh eget teo.