adj.
I.
(1) (pâtisserie) Levé.
●(1499) Ca 93a. Go. g. leuez comme la paste / ou le pain. ●(1633) Nom 57b. Panis fermentatus : pain leué : bara gò.
●(1659) SCger 73a. pain leué, tr. «bara go.» ●(1732) GReg 570b. Pâte levée, tr. «Toas go.» ●685b. Pain levé, tr. «Bara go.» ●701b. Ma pâte est levée, tr. «Go eo va zoaz.»
●(1857) CBF 71. Sao ar goulc'her diwar al laouer-doaz ma welinn ha go eo, tr. «Lève le couvercle du pétrin que je m'assure si la pâte est bien levée.»
●(1908) AVES 16. un tam gouil e gemér ur voéz de geijein get tri mezuliad bled, kent ne vent rah go.
(2) par ext. Prêt, à point.
●(1926) FHAB Genver 26. abenn tri dervez, an dienn a vez go da ribotat.
(3) (agriculture) Douar-go : terre humide.
●(1960) EVBF I 329. — degré d'humidité : douar gleb, nord, –glib, sud, terre humide, –umid, Plourin-M[orlaix], même sens, douar go ; eur goenn, Loperhet, L'H[ôpital-Camfrout] terre humide, qui semble fermenter (goï : deut eo an douar da hoi, deut eo an eien war-horre, la terre fermente, l'humidité est venue à la surface, L'Hôpital-Camfrout].).
II.
(1) Bezañ toaz e go gant ub. : voir toaz.
(2) Lakaat an toaz e go : voir toaz.
(3) Na vezañ go e doaz : voir toaz.