f. –où (alimentation)
(1) Miche.
●(1904) DBFV 39a. chuen, f. pl. –nneu, tr. «miche.» ●(1927) GERI.Ern 80. V[annetais] chuen f., tr. «Miche, pain blanc léger.»
(2) Bara-choan : pain en miche.
●(1856) VNA 49. du Pain blanc, tr. «bara-chuèn.»
●(1904) DBFV 39a. bara chuen, tr. «pain blanc.» ●(1907) DIHU 30/471. bourus e oé dèbrein bara bonimal rostet pé bara chuen gant mél. ●(1912) BUEV 49. bara chuen. ●(1919) DBFVsup 5b. bara choen, tr. «pain blanc de fleur de farine.» ●(1931) GUBI 74. Souben dru ha bara chuen.
(2) local. Gâteau du Mardi gras.
●(1988) TIEZ II 244. Le pastez, ou encore bara joan au Cap-Sizun, est, comme son nom au Pays bigouden l'indique, le gâteau du Mardi gras, kuign ened.