f. –où
I.
(1) Poitrine.
●(1633) Nom 36b. Inglunies : la poche d'un oiseau : bruchet vn labouçc : sach an boüet.
●(1659) SCger 109a. sein, tr. «bruchet.» ●(1732) GReg 247b. Debrailler, se debrailler, se découvrir trop l'estomac, tr. «disquëz e vruched.» ●(17--) FG II 27. eur flipat var e vruchet.
●(1838) CGK 13. e fuscull quicq he bruchet. ●(1838-1866) PRO.tj 186. War he bruched wen. ●(1867) MGK 88. sounn he vruched.
●(1904) DBFV 30b. breched, m. pl. eu, tr. «poitrine.» ●(1905) KANngalon Ebrel 374. harp he elgez ouz he bruchet. ●(1909) BOBL 20 mars 221/2e. eur pez plac'h poupon he diouchod, ru he muzellou, bruched ha tailler d'ei ! ●(1919) FHAB Kerzu 169. ar vruched ive a ves dizoloet. ●(1927) GERI.Ern 74. bruched m., tr. «poitrine, sein.»
(2) Poitrail.
●(1876) TDE.BF 80b. Bruched, s. f., tr. «poitrail de cheval.»
●(1904) DBFV 30b. breched, m. pl. eu, tr. «poitrail.» ●(1927) GERI.Ern 74. bruched m., tr. «poitrail.»
(3) Jabot d'un oiseau.
●(1876) TDE.BF 80b. Bruched, s. f., tr. «Jabot des oiseaux.»
(4) par méton. Partie du vêtement qui recouvre la poitrine.
●(1876) TDE.BF 80b. Bruched, s. f., tr. «partie des vêtements qui correspond à l'estomac.» ●(1878) EKG II 221. Tenna a reaz euz he vruched lizer an Aoutrou Salaun.
(5) (boucherie) Bruched bevin : bréchet de bœuf.
●(1904) DBFV 33b. bruched beùin, tr. «bréchet de bœuf.»
II.
(1) Etre e roched hag e vruched : voir roched.
(2) Bezañ kerc’h e-barzh e vruched : voir kerc’h.