coll. –où
(1) Racines fourragères.
●(1633) Nom 92a. Napus : nauet : hiruin, brouscoun.
●(1857) CBF 91. Pe seurt brouskoun hoc'h eus-hu gounezet ? tr. «Quelles sortes de racines fourragères avez-vous cultivé ?» ●(1866) FHB 53/6b. Ar betterabes (....) n'eus brouscon ebet ker founus evit roei bern da voëta al loënnet er goan. ●(1876) TDE.BF 80b. Brouskoun, s. m. C[ornouaille], tr. «Ce mot se dit des racines fourragères pour les bestiaux, comme carottes, betteraves, etc. Il s'emploie comme pluriel, étant substantif collectif.» ●(1884) FHB 15/117a. da beuri eur seurt brouskoun.
●(1907) BOBL 19 janvier 121/2d. Dre an dienez boued chatal, ar brouskoun hag ar rabez. ●(1927) GERI.Ern 73. brouskon, brouskoun col., tr. «gros navets, racines fourragères, sg. brouskonenn, brouskounenn.» ●(1927) FHAB Meurzh couv. Hadou potach ha brouskon, hadou bleuniou.
(2) Partie fibreuse d'une plante.
●(c.1930) VALLtreg 292. Brouskon : la partie fibreuse de la tige (ar Mignon).